openingstijden café
Kijk linksboven op de voorpagina voor de openingstijden en bij de evenementen

Discussieavond: energiearmoede

Terwijl steeds meer huishoudens moeite hebben om aan het einde van de maand hun energierekening te betalen – of uit angst voor de energierekening amper stoken – komen duurzaamheidsmaatregelen, ook in Den Haag, namelijk vooral terecht bij mensen met een dikke portemonnee. Dit moet anders.

banner energiearmoede

Op dinsdag 28 september organiseren de SP Den Haag, Extinction Rebellion Den Haag, Milieudefensie Leiden/Den Haag en Den Haag Fossielvrij daarom een discussieavond over klimaatrechtvaardigheid op lokale schaal. De klimaatcrisis is namelijk niet alleen de grootste uitdaging van onze tijd, het is ook de grootste kans die we hebben om een rechtvaardigere en eerlijkere toekomst voor elkaar te creëren.

Tijdens de avond gaan sociale huurders, experts en politiek in gesprek over hoe klimaatrechtvaardigheid eruit moet zien in Den Haag. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat klimaatmaatregelen de inkomensongelijk verkleinen in plaats van vergroten? En hoe kunnen we de aanpak van de klimaatcrisis gebruiken om ook sociale huurders weer zeggenschap te geven over hun energie?

 

Ook ideeën of ben je nieuwsgierig? Kom op 28 september naar Café Utopie en praat mee!

vanaf 19.00 inloop met gratis koffie en thee

 

Na afloop eerste drankje gratis

Utopie Podcast