openingstijden café
Kijk linksboven op de voorpagina voor de openingstijden en bij de evenementen

Welcome day and action training – XR Den Haag

Om je voor te bereiden op vreedzame burgerlijke ongehoorzaamheidacties met Extinction Rebellion organiseren zij deze actietraining. Wil je meedoen aan acties waar een risico op arrestatie bestaat, dan is het raadzaam om deze actietraining te volgen. Bovendien geeft het je de kans om te ontdekken of je wil deelnemen aan komende acties.

De non-violent direct action (NVDA) training is geschikt en bedoeld voor iedereen. Mensen met weinig of geen ervaring in geweldloze directe acties worden heel sterk aangeraden eentje te volgen. Deelnemers met meer ervaring zijn ook van harte welkom om hun kennis en kunde in te brengen, nieuwe contacten te leggen en hun vaardigheden op te frissen. Een NVDA training volg je niet alleen voor jezelf, maar ook voor je mede-actievoerders – om zoveel als mogelijk voorspelbaarheid, veiligheid en rust op onze acties te brengen.

Inhoud training

Tijdens de training bereiden we ons voor om veilig te blijven tijdens de actie, maar ook om effectief en efficiënt te handelen. Speciale aandacht zal worden besteed aan het uitleggen van veiligheidsrisico’s, juridische informatie, het vormen van en werken met “affiniteitsgroepen” en het oefenen van specifieke actietactieken. Uiteraard is er ook voldoende tijd voor vragen.

Praktische informatie

Program:
11:40 – 12:00 Come on in!
12:00 – 13:30 Intro Talk – “What’s going on with the climate crisis and how does XR work?”
13:30 – 14:30 Vegan Lunch (donation basis)
14:30 – 17:30 Action Training

Elke deelnemer dient zich individueel in te schrijven voor de actietraining. Je ontvangt geen bevestigingsmail na aanmelding. Meld je aan via onderstaande link:

https://cryptpad.organise.earth/form/#/2/form/view/QyjBDEBfP-VYxpLKrVBkRWCff+xh8chooVjHEiYHhtY/

Utopie Podcast