openingstijden café
Kijk linksboven op de voorpagina voor de openingstijden en bij de evenementen

Bijeenkomst: een Haagse woonbeweging

Kom op 15 september naar de bijeenkomst “een Haagse woonbeweging” in Grand Café Utopie. Bij deze bijeenkomst, op de woensdag na het woonprotest op De Dam, bouwen we samen aan de brede Haagse woonbeweging die onze stad zo hard nodig heeft.

Er is een enorme wooncrisis in Den Haag. Het wordt steeds moeilijker om in de stad te blijven wonen. Grote delen van onze wijken zijn in handen van een kleine groep vastgoedbeleggers en huisjesmelkers, die geld verdienen aan leegstand en stijgende huren. Tegelijkertijd staat de inspraak van huurders onder druk en is het aantal dakloze mensen in de laatste tien jaar verdubbeld.

Als kandidaat lijsttrekker voor GroenLinks Den Haag wil Vincent Thepass samen met Tim de Boer van de Haagse Stadspartij en alle mensen die erdoor geraakt worden verandering in brengen. Door samen aan een woonbeweging te bouwen.

Want of je nou op zoek bent naar een studenten- of een starterswoning; dakloos bent of onveilig woont als arbeidsmigrant; al jarenlang op de wachtlijst staat voor een sociale huurwoning of jouw woning moet verlaten voor sloop;

Onze problemen lijken verschillend, maar de oorzaak is hetzelfde: een decennialange afbreuk van woonrecht, ten behoeve van huisjesmelkers, beleggers en ontwikkelaars.

Daarom komen we op 15 september samen, en bieden we het podium aan al die verschillende perspectieven op de wooncrisis. Zo bouwen we samen aan een nieuwe Haagse beweging en strijden we voor woonrechten voor iedereen.

Kom ook en vertel jouw verhaal, of luister naar de verhalen van anderen!

(Utopie is maandag – vrijdag vanaf 17:00 geopend.)

Utopie Podcast