openingstijden café
Kijk linksboven op de voorpagina voor de openingstijden en bij de evenementen

Boekpresentatie: Onder de beesten

In het op 1 juni 2023 uitgekomen boek Onder de beesten word je meegenomen op een levensgevaarlijke zoektocht door de bio-industrie. Als eerste infiltrant ooit in Nederland onthult Roel Binnendijk schokkende feiten en zet daarmee zijn eigen veiligheid op het spel. Vanavond zijn criminoloog Roel Binnendijk en onderzoeksjournalist Jeroen Siebelink te gast in Grand café Utopie in Den Haag.

We hebben wel een vermoeden waar ons kroketje, onze cappuccino en ons eitje vandaan komen, maar daar laten we het liever bij. Zo niet Roel Binnendijk. Drie jaar lang werkte hij undercover in stallen, veetransporten en een groot slachthuis. Met een verborgen camera verzamelde hij talloze bewijzen van ernstige dierenmishandeling en intimidatie van medewerkers. Zijn werk werd opgepikt door internationale media, leidde tot grote opschudding in de Nederlandse politiek en vormt inmiddels de aanleiding voor nieuwe regelgeving.

Roel Binnendijk is criminoloog. Om de maatschappij rechtvaardiger te maken en iets te betekenen voor dieren, ging hij aan de slag bij een dierenambulance. Hier verbaasde hij zich over de kloof tussen de bereidheid van mensen om dieren in nood te helpen en de onverschilligheid over het lot van onzichtbare dieren. Hij besloot het onzichtbare zichtbaar te maken en undercover te gaan. Hij is nu werkzaam bij Animal Rights.

Jeroen Siebelink is onderzoeksjournalist en schrijver van literaire non-fictie. Hij heeft een voorliefde voor wereldverbeteraars in uiteenlopende werelden. Van zijn hand verschenen eerder de bedrijfsbiografieën van De Vegetarische Slager en de Partij voor de Dieren. Ook schreef hij de roman Pels, een op ware gebeurtenissen gebaseerd verhaal over een jongen die pelsdieren bevrijdt.

Daisy Delibes en Cindy van de Ven zijn aan Utopie advocaten verbonden dierenrecht specialisten. Chris-Jan Kamminga is de strafrechtadvocaat van Roel Binnendijk.

De presentatie is vanavond in handen van Marco van Duijn, dierenrechtadvocaat bij Utopie advocaten.

Van te voren eten in Utopie (open v.a. 17:00). Dat kan. Reserveer hier.

Presentatie bijwonen

Wie de boekpresentatie wil bijwonen wordt gevraagd om minimaal eenmalig vijf euro te doneren aan Stichting Utopie (kies project “boekpresentatie”. De stichting zal jouw bijdrage besteden aan het in Utopie faciliteren van activiteiten die rechten voor dieren bevorderen. Na ontvangst van je donatie ontvang je z.s.m. een bevestiging van je deelname. Let op: De presentatie bijwonen kan voor zover het aantal stoelen strekt.

Bedrag

Doneer eenmalig € -

Utopie Podcast