openingstijden café
Kijk linksboven op de voorpagina voor de openingstijden en bij de evenementen

FILMS FOR FUTURE #4: free West Papua benefiet filmvertoning

Free West Papua Campaign zal in samenwerking met de Young Papua Collective de documentaire “Inside Indonesia’s Secret War for West Papua” vertonen. Aansluitend is er een paneldiscussie over de link tussen de Papoease strijd om onafhankelijkheid en de strijd voor klimaatrechtvaardigheid.

Donderdag 7 juli om 19:00 zal de Free West Papua Campaign in samenwerking met de Young Papua Collective de documentaire “Inside Indonesia’s Secret War for West Papua” vertonen. Aansluitend is er ruimte voor discussie over de link tussen de Papoease strijd om onafhankelijkheid en de strijd voor klimaatrechtvaardigheid. Toegang is gratis voor deze 4e filmavond van de serie #FilmsforFuture. Iedereen is welkom.

Al 60 jaar leven de Papoea’s onder het juk van Indonesische militaire onderdrukking. De Papoea’s is hun land, vrijheid en waardigheid ontnomen. Terwijl journalisten de toegang tot het gebied verboden wordt, vinden er dagelijks misdaden tegen de menselijkheid plaats. Dit moet stoppen! En het moment is nu. Gesteund door 1,8 miljoen Papoea’s heeft FWPC meerdere overwinningen geboekt, zoals de Nederlandse overheid die een VN mensenrechtenmissie in Papoea steunt.

De documentaire gaat over de geschiedenis en het laatste nieuws van de bezetting in West Papoea. Naderhand zullen Raki Ap (woordvoerder van FWPC in Nederland) en Julia Jouwe (founder van Young Papua Collective) met ons aan tafel zitten. We zullen in gesprek gaan over de intersectie van klimaatactivisme, dekolonisatie en antiracisme. Tijdens en na de documentaire is er de mogelijkheid te doneren aan de Free West Papua Campaign. Alle opbrengsten gaan direct naar de campagneactiviteiten in Nederland.

Utopie Podcast