openingstijden café
Kijk linksboven op de voorpagina voor de openingstijden en bij de evenementen

Filmvertoning ‘Onder het Maaiveld’ – Partij voor de Dieren

Partij voor de Dieren vertoont deze avond de prachtige documentaire ‘Onder Het Maaiveld’, over de rol van bodembeestjes in de voedselvoorziening en het bevorderen van de biodiversiteit in en op onze Nederlandse grond. Raadslid Leonie Gerritsen zal tijdens deze avond vertellen over het bodembeleid van de gemeente Den Haag.

Inloop vanaf 18:00, de film begint om 19:30. Achteraf is er nog ruimte om na te praten met een drankje.

De film Onder Het Maaiveld maakt het ongeziene gezien. De film inspireert en verwondert en geeft inzicht in de bodem. Naast de wereld boven de grond bevolkt door planten, insecten en vogels, maar vooral door mensen, bevindt zich een tweede wereld: een ondergrondse gemeenschap van wortels, larven, wormen, schimmels, bacteriën, amoeben en geleedpotigen.

Het bestaan van deze wereld zal niemand verrassen, maar dat al het leven in die microkosmos druk met elkaar communiceert is ronduit verbazingwekkend. Er zitten meer levende wezens in één theelepel gezonde grond dan er mensen op aarde zijn. We staan op het punt om een grootste draai te maken in de geschiedenis van onze omgang met de natuur en onze bodem. We moeten wel. Boeren moeten om, consumenten moeten verstandiger leven, de industrie moet anders. Maar hoe pakken we dat aan? Hoe leren we verstandiger omgaan met onze bodem?

De film Onder het maaiveld laat zien wat er in het groot moet gebeuren door te focussen op de wereld om ons heen en de fascinerende wereld direct onder onze voeten. Eigenlijk heel bijzonder dat we elke dag over de natuur heen kijken die de basis vormt van ons bestaan op aarde.

Bron

Utopie seveert voorafgaande aan de bijeenkomst een aantal eenvoudige maaltijden die hier kunnen worden gereserveerd. Alleen wie reserveert en zich één uur voor aanvang van het programma aan de bar van Utopie meldt kan rekenen op een maaltijd voor aanvang van het programma.

Utopie Podcast