openingstijden café
Kijk linksboven op de voorpagina voor de openingstijden en bij de evenementen

Filmvertoning The Loud Spring – Operatie Klimaat

Hoe bouwen we aan een beweging die de klimaatcrisis gaat stoppen? Daarvoor is een krachtige vakbeweging nodig. Dat is de boodschap van de film The Loud Spring. Op 8 december vertoont Operatie Klimaat de documentaire ‘The Loud Spring’ in Grand Café Utopie. Met interviews en een toekomstscenario onderzoekt de film wat er moet veranderen om klimaatrampen tegen te houden.

Sinds de eerste klimaatconferentie in 1992 is de uitstoot van CO2 met 60% gestegen. We krijgen maar geen grip op ons handelen. In een wereld die draait om steeds hogere winsten delven idealen vaak het onderspit. Maar het kan anders. The Loud Spring laat een uitweg zien. Haalbaar en realistisch. Een systeemverandering is binnen bereik als we samen de politiek weten te veranderen. Hoe dan?

In deze Duitse documentaire van Labournet komen onder anderen wetenschappers Julia Steinberger en Andreas Malm, klimaatactivisten, vakbondsleden en het collectief ‘Angry Workers’ aan het woord.

Met interviews en een toekomstscenario onderzoekt de film wat er moet veranderen om klimaatrampen tegen te houden. De kernboodschap: om de klimaatcrisis te stoppen, is een krachtige vakbeweging van en door werkers nodig.

Film Details:

De film is in het Engels en Duits en wordt Nederlands ondertiteld.

The Loud Spring, regie: Johanna Schellhagen, April 2022

Bekijk hier de trailer

Aansluitend aan de film is er een paneldiscussie met vertegenwoordigers van klimaatactiegroepen, de vakbeweging, politieke wetenschappen en de kunst.

Aanmelden kan via deze link

Programma:

20:00 uur: Filmvertoning

21:05 uur: Pauze + indienen vragen voor panel

21:15 uur: Panelgesprek – vragen vanuit de zaal

22:00 uur: Afsluiting

Utopie gaat vandaag om 19:00 open en seveert voorafgaande aan de bijeenkomst een aantal eenvoudige maaltijden die hier kunnen worden gereserveerd. Alleen wie reserveert en zich één uur voor aanvang van het programma aan de bar van Utopie meldt kan rekenen op een maaltijd voor aanvang van het programma.

Support idealists: donate to the Utopie Foundation!

Steun idealisten: doneer aan Stichting Utopie!

Utopie Podcast