openingstijden café
vrijdag
17.00 t/m 22.00 uur
en tijdens evenementen

Humanistisch Café – Vrijwillig levenseinde

In het humanistisch café van donderdag 6 april staat euthanasie centraal. Loes Jobse, vrijwilliger/voorlichter bij de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE), komt met ons deze vorm van vrijwillige levensbeëindiging bespreken, waarbij zij dieper in zal gaan op verschillende aspecten van de Euthanasiewet

In het humanistisch café van donderdag 6 april staat euthanasie centraal. Loes Jobse, vrijwilliger/voorlichter bij de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE), komt met ons deze vorm van vrijwillige levensbeëindiging bespreken, waarbij zij dieper in zal gaan op verschillende aspecten van de Euthanasiewet.

Bij euthanasie is de wilsverklaring (niet te verwarren met het levenstestament) een zeer belangrijk onderdeel. Maar wat is een wilsverklaring en aan welke voorwaarden moet deze voldoen? Welke rol kan het NVVE spelen?

Na de uitleg van Loes bestaat er gelegenheid tot het stellen van vragen en zullen we met elkaar in gesprek gaan over de diverse aspecten van euthanasie, waarbij we ook ethische dilemma’s en vragen zullen opwerpen.
Met deze avond hopen wij de aanwezigen inzicht te geven in de mogelijkheden en onmogelijkheden van de Euthanasiewet en vragen te beantwoorden.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Utopie Podcast