openingstijden café
Kijk linksboven op de voorpagina voor de openingstijden en bij de evenementen

Humanistisch Café – Gender identiteit

Bij het Humanistisch Café in Den Haag wordt een maatschappelijk relevant onderwerp ingeleid door een wetenschapper, kunstenaar, filosoof of andere deskundige. Iedereen is welkom, de toegang is gratis.

Niet iedere vrouw valt op mannen, niet iedere man valt op vrouwen. Niet iedereen voelt zich man of vrouw. Voor humanisten klinkt dat logisch: iedereen is immers vrij om het leven naar eigen inzicht in te richten. Wat gebeurt er echter als je er in je eigen leven rekening mee moet houden? Als je niet meer naar de mannen of vrouwen WC kunt, of over iemand moet spreken als “hen”?

In het Humanistisch Cafè van 18 januari wordt aandacht besteed aan gender identiteit en seksualiteit. Gastsprekers van het COC Den Haag geven een inleiding over het onderwerp: waar hebben we het eigenlijk precies over? Welke aspecten spelen een rol? Daarna vertellen ze ons hun eigen verhaal.

Na deze inleiding ga je dieper op de materie in. Er worden een aantal casussen behandeld die inzicht verschaffen en je gaat met elkaar in gesprek over een aantal stellingen. Daarbij zoek je naar waar het spannend wordt: hoe vrij denken we nu eigenlijk? En wat als jouw vrijheid die van een ander beperkt?

Tijd 18:00 – 21:00 uur/ start programma 18:30
Kosten Tot de start van het programma zijn de drankjes voor rekening van het bestuur van Humanistisch Verbond afdeling Haaglanden; daarna op eigen kosten; eventuele maaltijd is ook op eigen kosten.
Aanmelden We vinden het fijn om te weten op hoeveel deelnemers we kunnen rekenen, meld je dus aan via info@humanistischverbondhaaglanden.nl.

Utopie gaat vandaag om 17:30 open en serveert voorafgaande aan de bijeenkomst een aantal eenvoudige maaltijden die hier kunnen worden gereserveerd. Alleen wie reserveert en zich één uur voor aanvang van het programma aan de bar van Utopie meldt kan rekenen op een maaltijd voor aanvang van het programma.

Support idealists: donate to the Utopie Foundation!

Steun idealisten: doneer aan Stichting Utopie!

Utopie Podcast