openingstijden café
Kijk linksboven op de voorpagina voor de openingstijden en bij de evenementen

Humanistisch café: Artificiële Intelligentie

In het Humanistisch Café van donderdag 1 juni van 18:00 tot 21:00 wordt aandacht besteed aan het onderwerp Artificiële Intelligentie (AI). In een begeleide gespreksvorm gaan we op zoek naar de waarden achter onze omgang met AI, kunstmatige intelligentie.

Hoe mens te zijn in een digitale wereld? Het wordt geen debat of discussie. We willen samen onderzoeken wat AI met ons doet, of en in welke mate en vorm we AI willen toelaten in onze samenleving en hoe humanisten zich hier toe verhouden.

Ter voorbereiding is het handig zijn om de nationale AI-cursus te doen of je op een andere manier in te lezen in het onderwerp, bijvoorbeeld door de kranten van afgelopen maanden er nog eens op na te slaan. In bijgaande leidraad vertelt Humanistisch Verbond hoe de gespreksvorm verloopt, ook handig om vooraf te weten. Het gesprek voeren we aan de hand van stellingen over de toepassing van AI. Een voorbeeld van zo’n stelling luidt: een arts moet zich aan de diagnose houden die een AI stelt bij een vermoeden van huidkanker. En natuurlijk vertellen we kort meer over de werkgroep en ons advies aan het landelijk bureau. Het wordt hoe dan ook een mooie avond. Het is voor Humanistisch Verbond fijn om te weten op hoeveel deelnemers ze kunnen rekenen, meld je dus aan via info@humanistischverbondhaaglanden.nl.

Tijd:                We starten om 18.30 uur, inloop vanaf 18.00 uur.

Tijdens de inloop zijn de drankjes voor rekening van het bestuur; daarna op eigen kosten. Eventuele maaltijd is ook op eigen kosten. Wil je gebruikmaken van een maaltijd? Geef dit dan door via het formulier op de website van Utopie.

Utopie Podcast