openingstijden café
Kijk linksboven op de voorpagina voor de openingstijden en bij de evenementen

Iederal – Ontdek de dichter in jezelf

Een tweedelige cursus. Voor taalminnaars, dichters, schrijvers en (woord)kunstenaars die meer willen leren. Over je eigen creativiteit en over de dichter in jou. Onder leiding van dichter Daniëlle Zawadi ontketen je je creativiteit en jouw eigen stem. Praktisch, inspirerend en toegankelijk.
Het tweede gedeelte van deze cursus vindt plaats op 23 oktober. Inloop vanaf 19:15.

Let op! Ticketverkoop

Het thema van deze workshop is Verstilling. Je gaat op zoek naar woorden voor de wortels en vertakkingen van verstilling. Met verschillende schrijfoefeningen kom je samen dichterbij de kern en beginnen ideeën te borrelen. Met jouw eigen geluid, ritme en creativiteit werk je aan de inhoud en voordracht van je stuk.
Aan het einde van deze workshopreeks ben je dichter bij jezelf gekomen. En heb je een spoken-wordstuk gemaakt waarmee je het podium op kan.

Programma 2-delige workshop

9 oktober, 1e bijeenkomst

Na een korte introductie over poëzie en spoken-word, creëer je samen materiaal aan de hand van verschillende schrijfopdrachten. Tussendoor deel je als groep fragmenten uit je teksten met elkaar en ga je aan de slag met handvatten voor inhoud en vorm. Je krijgt huiswerk mee.

16 oktober, huiswerk

Je stuurt uiterlijk 16 oktober je huiswerk aan Daniëlle (tekst en audio). Je ontvangt vervolgens persoonlijke feedback om te verwerken voor de 2e bijeenkomst.

23 oktober, 2e bijeenkomst

De focus ligt nu op performance en vorm, je doen een fysieke en mentale warming-up en deelt met elkaar het huiswerk waarin je de feedback hebt verwerkt. Je experimenteert met je live performance.

Wie is Daniëlle Zawadi?

Daniëlle Zawadi (1999) schrijft proza en treedt op met spoken-word. Haar verhalen gaan veelal over opgroeien in Nederland als iemand met Oost-Congolese roots. Ze toerde door het land met haar debuut Alstublieft, Zawadi, een onewoman spoken-wordvoorstelling. Verder initieerde Daniëlle een platform voor woordkunst in Den Haag: Het Zwarte Schaap. Was ze deelnemer van het Slow Writing Lab van het Letterenfonds en won ze de Black Indigenous People of Color Voice Award in 2020. Momenteel is zij coach van Poetry Circle 070 en programmamaker bij Poetry International. En is ze vrijwilliger bij Centrum 1622 voor een project over de mentale gezondheid van jongeren.
Voor aanmelding en tickets klik hier.
Utopie gaat vandaag om 19:00 open en serveert voorafgaande aan de bijeenkomst een aantal eenvoudige maaltijden die hier kunnen worden gereserveerd.

Utopie Podcast