openingstijden café
Kijk linksboven op de voorpagina voor de openingstijden en bij de evenementen

Leesclub Boekencurator – Veranderen: Methode van Édouard Louis

Tijdens deze leesclub duik je samen met andere lezers onder leiding van Boekencurator Corina Maduro dieper in dit boek. Centraal staat een verkenning van de personages en de thema’s.

De Franse literaire sensatie Édouard Louis groeide op in een arme familie: zijn vader, een fabrieksarbeider, werd wegens zijn langdurige zware lichamelijke werk invalide, arbeidsongeschikt en werkloos; zijn moeder had af en toe werk in de ouderenzorg. De familie moest leven van de bijstand. De armoede, het racisme, het alcoholisme en de afschuw van zijn homoseksualiteit waarmee Louis tijdens zijn jeugd werd geconfronteerd, zijn de voornaamste onderwerpen van zijn literaire werk.

Zijn meest recente boek heet Veranderen: methode en gaat over hoe zij ontsnapte aan zijn jeugd. Hij droomt ervan om rijk te zijn en op straat herkend te worden, en om dat te bereiken zal hij tot tweemaal toe zijn leven totaal veranderen; hij laat zijn kansarme geboortedorp achter voor een nieuw leven op de middelbare school in Amiens, om daar vervolgens zijn beste vriendin in de steek te laten om toegang te krijgen tot de elite in Parijs.
Maar nu, op het moment dat hij wereldwijd succesvol is, wil hij eigenlijk alleen maar in een hoekje blijven liggen, weg van alles. Een gat graven en erin verdwijnen om nooit meer te hoeven spreken en bewegen.

Tijdens deze leesclub duik je samen met andere lezers onder leiding van Boekencurator Corina Maduro dieper in dit boek. Centraal staat een verkenning van de personages en de thema’s. Je hebt geen speciale kennis nodig om mee te kunnen doen, wel is het fijn als je opvallende zinnen of passages markeert tijdens het lezen, zodat we die samen onder de loep kunnen nemen.

* Woensdag 8 juni, 20.00 – 21.30
* Locatie: Grand café Utopie in Den Haag, zie https://www.utopie.nl
* Er is plek voor maximaal 20 deelnemers. Meld je hier aan.
* Deelname is gratis, maar een donatie tijdens de avond is welkom!

Heb je nog vragen? Neem een kijkje op boekencurator.nl of neem contact op via info@boekencurator.nl.

Utopie Podcast