openingstijden café
Kijk linksboven op de voorpagina voor de openingstijden en bij de evenementen

Nieuw Den Haag – Aan de slag met wildpluk; EHBO kruiden

Deze middag organiseert Nieuw Den Haag een lezing en korte workshop over de geneeskrachtige effecten van kruiden en planten die we in onze directe omgeving kunnen plukken.

Zelfredzaamheid in samenwerking met elkaar en de natuur is voor Nieuw Den Haag een belangrijk thema. Zij organiseren daarom deze lezing waarin je kan ontdekken waar moeder natuur allemaal in voorziet in onze eigen omgeving.

Suzanne Luppens verzorgt deze middag een interactieve lezing over EHBO-kruiden die je zomaar kunt vinden langs de kant van de weg, in je tuin of in de vrije natuur.
Suzanne is permacultuur-hovenier en natuurjuf op een basisschool.

Wat denk je van gekneusd bramenblad tegen de schrammen die je oploopt bij het bramenplukken? En van smalle weegbree bij wespensteken of calendula om wonden te ontsmetten? Er is veel meer mogelijk dan we weten! Je kunt een hele EHBO-kit samenstellen op natuurlijke basis, Suzanne vertelt er alles over.
Actie is er ook deze middag; je gaat kort aan de slag met een kruidenremedie die je mee naar huis neemt.

Suzanne Luppens geeft tuinadvies, ontwerpt natuurlijke tuinen en legt deze ook aan. Verder verzorgt ze workshops over (balkon) tuinieren, eetbare wilde planten en (geneeskrachtige) kruiden. Voor meer informatie: www.permacultuurhovenier.nl

Programma

13.30 inloop

14.00 start lezing

15.15 pauze

15.30 vervolg lezing

16.00 gelegenheid om wat met elkaar te drinken

17.00 einde

Meer informatie over aanmelden via deze link.

Utopie Podcast