openingstijden café
Kijk linksboven op de voorpagina voor de openingstijden en bij de evenementen

Paniek en veren: de ganzenvergassingen in Nederland

Op zaterdag 25 mei organiseert Animal Rights een info-avond bij Utopie over ganzenvergassingen.

Tijdens deze avond wordt er een presentatie gegeven door campagnecoördinator Aysis Plet over ganzenvergassingen in Nederland.
Ook dit jaar moeten de ganzen in Nederland er weer aan geloven. Niet enkel aan het gebruikelijke afschot of het verjagen, maar ook aan de terugkerende vergassingen.
Soms met wel duizend tegelijk, worden deze gevoelige zoogdieren in een fuik bijeen gedreven en om het leven gebracht door CO2 gas.
In de periode dat de vergassingen plaatsvinden, van mei tot en met juli, zijn de meeste ganzen in de rui. Hierdoor kunnen ze niet wegvliegen en zijn ze extra kwetsbaar.
Al in 2008 stelde de Partij voor de Dieren vragen in de Tweede Kamer over de ganzenvergassingen, die sinds 2004 regelmatig worden uitgevoerd in Nederland.
Sinds 2015 voert Animal Rights actie tegen ganzenvergassingen. Dit door middel van juridische procedures, demonstraties en voorlichting.
Er zal ook een gastspreker aanwezig zijn tijdens de presentatie, maar wie dat is houden we nog even geheim!
Je bent welkom vanaf 18:00, het programma begint om 18:30.

Het is mogelijk voorafgaande aan de bijeenkomst een aantal eenvoudige maaltijden te bestellen die hier kunnen worden gereserveerd. Alleen wie reserveert en zich één uur voor aanvang van het programma aan de bar van Utopie meldt kan rekenen op een maaltijd voor aanvang van het programma.

Support idealists: donate to the Utopie Foundation!

Steun idealisten: doneer aan Stichting Utopie!

Utopie Podcast