openingstijden café
Kijk linksboven op de voorpagina voor de openingstijden en bij de evenementen

Samenlevingen in Balans, in harmonie met de universele wetten – Marja de Vries

Hoe kunnen we weten, wanneer we ons leven en onze samenleving op een andere manier vorm willen geven, dat die andere, nieuwe manier ook werkelijk beter zal zijn? Marja de Vries, auteur van de bestseller De Hele Olifant in Beeld (2007), legt tijdens deze presentatie uit dat we inzicht in de universele wetten kunnen gebruiken om dit onderscheid te maken, want dat wat in lijn is met deze wetmatigheden functioneert optimaal, komt overeen met wie we in essentie zijn en is in balans en harmonie met het grotere geheel.

Marja de Vries studeerde biologie en ecologie, werkte als textielkunstenares en heeft gekozen voor een intensieve persoonlijke ontwikkeling. Ze is in staat het grote overzicht te zien, universele patronen te herkennen en ze heeft een heldere toekomstvisie. De laatste 20 jaar zet zij zich in voor de transformatie van leren en onderwijs zodat het meer in lijn zal zijn met wie we in essentie zijn.

Op basis van haar boek Samenlevingen in Balans (2014) zal ze vertellen wat we kunnen leren van samenlevingen waarbij dit inzicht in de universele wetten een inherent onderdeel is van de cultuur, waardoor de cultuur in lijn is met wie wij in essentie zijn en in harmonie met de natuur. In de praktijk zijn het vreedzame, stabiele, egalitaire en florerende samenlevingen, die gekenmerkt worden door gelijkwaardigheid van mannen en vrouwen.

Het goede nieuws is dat zulke Samenlevingen-in-Balans geen utopie zijn, maar wereldwijd op veel plaatsen duizenden jaren hebben bestaan en op enkele plaatsen nog steeds bestaan. Wisdomkeepers uit deze culturen maken de laatste tijd de eeuwenoude wijsheid van deze samenlevingen openbaar zodat we daar nu ons voordeel mee kunnen doen. Op basis hiervan wordt duidelijk dat Samenlevingen-in-Balans en Samenlevingen-uit-Balans twee verschillende, elkaar uitsluitende culturele systemen zijn, waarbij het allerbelangrijkste verschil de staat van bewustzijn is.

Programma

13.45 uur Inloop
14.00 – 15.30 uur Presentatie ‘Samenlevingen in Balans’
15.30 – 15.45 uur Pauze
15.45 – 16.30 uur Gelegenheid voor het stellen van vragen
16.30 – 17.00 uur Samen Zijn

Aanmelden:

Opgeven kan via info@nieuwdenhaag.nl o.v.v. NDH 15 jan Utopie.

Leden van Nieuw Den Haag: € 9,50. Vermeld je lidmaatschapsnummer bij aanmelding.

Niet-leden: € 13,50.

Koffie, thee en overige dranken zijn voor eigen rekening.

Mogelijkheid om de boeken van Marja de Vries ter plekke te kopen (met cash geld).

Meer informatie? Kijk op de website van Nieuw Den Haag.

Utopie Podcast