openingstijden café
Kijk linksboven op de voorpagina voor de openingstijden en bij de evenementen

Spinozamaand: Spinoza, humanisme en een Nieuwe Verlichting

Kunnen wij – de huidige generaties – de grote problemen aan waar we voor staan: klimaat, biodiversiteit, oorlogen, polariserende intolerantie, wereldvoedselvoorziening, nationalisme, Artificiële Intelligentie? Hoe kunnen humanisten het aanpakken? Kan Spinoza ons op weg helpen?

Die vragen gaan we bespreken in onze bijeenkomst ‘Spinoza, humanisme en een Nieuwe Verlichting’ Kunnen we een ‘Nieuwe Verlichting’ formuleren, een verlichting die ons adequate gereedschappen levert voor een moderne levenskunst? Zijn wij in staat tot noodzakelijke ingrepen in maatschappelijke, financiële en economische structuren?

Humanistisch verbond werkt aan een verrassend en hoopvol programma door een interactie te realiseren tussen Spinoza-kenners en nieuwsgierige humanisten. Een Nieuwe Verlichting? Ja graag, hebben we nodig, maar hoe en wat? Hierover ga je gezamenlijk ‘hardop nadenken’.  Kunnen we een ‘Nieuwe Verlichting’ formuleren, een verlichting die ons adequate gereedschappen levert voor een moderne levenskunst? Zijn wij in staat tot noodzakelijke ingrepen in maatschappelijke, financiële en economische structuren?

Gratis, wel reserveren: info@humanistischverbondhaaglanden.nl

Utopie Podcast