openingstijden café
Kijk linksboven op de voorpagina voor de openingstijden en bij de evenementen

Verdiepingsdag: de dialoog – Humanistisch Verbond

Het publieke debat verhardt. Nemen we nog wel de ruimte om de ander te begrijpen? Hoe doe je dat, als meningen schuren of botsen? Vrijdenken kun je alleen als je open staat voor verschillende perspectieven. Soms lijkt het alsof we niet meer goed weten hoe we de dialoog voeren. In verdiepingsdag ‘De dialoog – verbindend in gesprek’ wordt dit geoefend, zodat men samen leert denken, om tot een diepere reflectie van de werkelijkheid en elkaars ideeën te komen.

 

Het beoefenen van de dialoog vraagt een open, onderzoekende en nieuwsgierige houding. Met aandacht, stilte en ‘een verdiepend luisteren naar de ander’, vanuit waarden als ‘gelijkheid’ en ‘openheid’. Samen denken om tot een diepere reflectie van de werkelijkheid en elkaars ideeën te komen. Een belangrijk onderdeel van het humanisme.

Op deze verdiepingsdag ga je aan de slag met verschillende dialoogmethodieken en theorieën. De belangrijkste bron van wijsheid ben je echter zelf en de andere deelnemers. Je (be)oefent samen de dialoog, onder begeleiding van een ervaren docent.

Let op – dit evenement is tot op heden uitverkocht

Klik op deze link om naar de website te gaan van Humanistisch Verbond voor informatie en aanmelding.

Utopie Podcast