openingstijden café
Kijk linksboven op de voorpagina voor de openingstijden en bij de evenementen

VierdeGolfCafé: Wetenschap als nieuwe religie

Ronald Meester spreken over zijn nieuwe boek: Wetenschap als nieuwe religie. Op zoek naar een groter verhaal beschrijft hij de lessen die we kunnen leren uit de coronacrisis.

Inloop vanaf 19.30 uur, borrel na afloop.

Toegang gratis. Donaties welkom!

Bij voorkeur je deelname vooraf aankondigen via devierdegolf@protonmail.com

Ronald Meester (1963) studeerde Wiskunde in Leiden. Hij promoveerde in Delft op een onderwerp uit de ruimtelijke kansrekening. Na een aantal jaren aan de Universiteit Utrecht gewerkt te hebben werd hij in 1998 hoogleraar Waarschijnlijkheidsrekening aan de VU in Amsterdam.

In dit VierdeGolfCafé zal Ronald Meester spreken over zijn nieuwe boek: Wetenschap als nieuwe religie.

Van de achterflap: ” De coronacrisis heeft een spirituele leegte in onze samenleving blootgelegd. Volgens Ronald Meester kampen we met een zingevingsvacuüm, waarbij alleen de wetenschap nog in staat wordt geacht te vertellen hoe we moeten leven. Wetenschap is onze religie geworden. Er zijn onaantastbare waarheden die we niet mogen bekritiseren op straffe van excommunicatie.

Meester laat zien hoe wezenlijke vragen daarbij onbeantwoord blijven. Wetenschap geeft ons geen antwoord op de vraag wat we echt belangrijk vinden in het leven. Ze zegt niets over wat voor samenleving we eigenlijk zouden moeten willen. Op zoek naar een groter verhaal beschrijft hij de lessen die we kunnen leren uit de coronacrisis.”

 

Utopie Podcast