openingstijden café
Kijk linksboven op de voorpagina voor de openingstijden en bij de evenementen

XR Den Haag Online Algemene Vergadering

Agenda: Luchtalarm actie, Klamaatmars, Lenterebellie
Iedereen is welkom!
Je kunt vanaf elk moment meedoen, geen probleem

XR Den Haag Online Algemene Vergadering
LIVE: Extinction Rebellion sluit ministerie van EZK wegens wanbeleid
We staan hier bij het ministerie van Economische Zaken en oh ja Klimaat in Den Haag, waar XR rebellen in de afgelopen maanden al vaker zijn geweest om te eisen dat dit ministerie actie onderneemt tegen de klimaatcrisis. Tot onze grote verbazing (maar niet heus) negeert het ministerie ons compleet!
Om te zorgen dat er niet nóg meer subsidies naar dodelijke fossiele brandstoffen gaan, voelen we ons nu genoodzaakt dit ministerie dan maar te sluiten…
Wij doen dit omdat we in een wereldwijde klimaat- en ecologische crisis zijn beland, en het cruciaal is de opwarming van de aarde te beperken tot maximaal 1,5°C. Terwijl we inmiddels al bij 1,1°C zitten en zelfs op een rampzalige opwarming van meer dan 3°C afstevenen, doet onze regering nog altijd bij lange na niet genoeg.
Zo heeft ze niet voldaan aan de (door de hoge raad bekrachtigde) Urgenda eis om de CO2 uitstoot in 2020 met 25% te verminderen t.o.v. 1990.
Ze houdt zich zelfs niet aan haar eigen beloftes om subsidies aan de fossiele industrie – die veel meer bedragen dan er is uitgetrokken voor klimaatplannen (!)- stop te zetten in 2020.
Onze eerste eis is dan ook dat dit ministerie onmiddellijk stopt met deze rampzalige subsidies en dit geld in plaats daarvan juist investeert in zaken als duurzame energie.
Daarnaast moet het ministerie per direct de Shell-papers vrijgeven (de door meerdere onderzoeksjournalisten opgevraagde documenten, waarin blijkbaar geheime afspraken tussen de overheid en olie-gigant $hell staan).
Als je de mogelijkheid hebt om je bij ons aan te sluiten in Den Haag, ben je van harte welkom. We zijn zoals altijd geweldloos en houden ons aan de corona-voorschriften om het voor iedereen zo veilig mogelijk te maken.
Maar je kunt ons natuurlijk ook vanuit huis steunen door deze actie te delen en over @ExtinctionRebellionNL te posten op social media!

Utopie Podcast