openingstijden café
Kijk linksboven op de voorpagina voor de openingstijden en bij de evenementen

Humanistisch café over AI

Artificial Intelligence (AI) is de laatste tijd groot in het nieuws. Maar hebben we er nog grip op? Kunnen we er nog grip op krijgen? Wie moet er grip op krijgen en hoe dan?

Op 6 juni organiseert de Werkgroep Artificial Intelligence een Humanistisch Café rond deze vragen, op de vertrouwde plek in de Utopie. Vorig jaar heeft de werkgroep een advies over de relatie tussen AI en humanisme uitgebracht aan het Landelijk Bureau en ook een Position Paper geschreven dat het standpunt van het Humanistisch Verbond rond AI bevat. Eén van de standpunten van de werkgroep is de verwachting dat overheden regels en voorschriften opstellen om de burger te beschermen tegen de negatieve gevolgen die AI kan hebben voor waarden als democratie, menselijkheid, menswaardigheid, zelfbeschikking en vrijheid.

De ontwikkelingen gaan razendsnel en gelukkig zien we dat in Nederland en Europa regulering aan het ontstaan is. In dit Humanistisch Café bediscussiëren we, na een korte inleiding, in kleine groepjes waar AI en humanistische waarden elkaar raken en wat wij als humanisten vinden dat de rol van overheden en andere actoren zou moeten zijn.

Tijd: Je bent welkom vanaf 18.00 uur, start om 19.00 uur

Utopie gaat vandaag om 18:00 open en serveert voorafgaande aan de bijeenkomst een aantal eenvoudige maaltijden die hier kunnen worden gereserveerd. Alleen wie reserveert en zich één uur voor aanvang van het programma aan de bar van Utopie meldt kan rekenen op een maaltijd voor aanvang van het programma.

Support idealists: donate to the Utopie Foundation!

Steun idealisten: doneer aan Stichting Utopie!

Utopie Podcast