openingstijden café
Kijk linksboven op de voorpagina voor de openingstijden en bij de evenementen

Over Utopie

Zaal huren?
Utopie bestaat uit de Maatschap Utopie advocaten, de Coöperatieve vereniging Utopie U.A. en Stichting Utopie. Het doel van Utopie is (bondig samengevat) het bieden van recht en ruimte voor idealen.
 
Het advocatenkantoor is gevestigd op de eerste verdieping, boven het Grand café Utopie, en is gespecialiseerd in collectieve en ideële belangenbehartiging. Vijf advocaten verlenen er rechtsbijstand aan idealisten die zich bijvoorbeeld inzetten voor dierenrechten, natuurbescherming of het woonrecht.
 

De Coöperatieve vereniging Utopie U.A. is uitbater van Grand café Utopie, gevestigd op de begane grond, dat bestaat uit een café en een zaal die door een paneelwand kunnen worden gescheiden. In een coöperatieve vereniging werken leden samen om zo meer te bereiken dan ieder voor zich. Het is tevens de meest democratische bedrijfsvorm die er bestaat. In onze coöperatie werken de leden samen voor een collectief doel en dat doel is het in stand houden van een ruimte die door idealisten gebruikt kan worden om te ontmoeten, werken en organiseren. Wil je meer weten over het lidmaatschap van de coöperatie? Kijk dan hier.

Stichting Utopie maakt het voor ideële initiatieven met een krappe beurs mogelijk om Utopie voor hun activiteiten te gebruiken. De stichting doet dit door een deel van de factuur voor het huren van Utopie voor haar rekening te nemen. Wil je met een gift helpen Utopie voor iedereen bereikbaar te houden? Kijk dan hier.

Zowel het advocatenkantoor als het grand café en de stichting zijn te vinden in de ‘Grote Pyr’ op de hoek van de Waldeck Pyrmontkade en de Elandstraat. Tram 3 stopt naast de deur. Voor de ingang van Utopie steek je de parkeerplaats van ‘de Pyr’ over.