openingstijden café
maandag t/m vrijdag
17.00 t/m 22.00 uur
en tijdens evenementen

Grandcafé

Grand café Utopie is geen doorsnee café, maar een ontmoetingsruimte voor idealisten. Het grand café biedt net als elk ander café ruimte om te ontmoeten, te eten en drinken, maar is bovenal een plaats om te werken, organiseren en presenteren. Het is de plek om op een ontspannen manier andere idealisten te ontmoeten en samen te werken aan een rechtvaardige en groene wereld.

Het grand café bestaat uit een café-deel en een zaal-deel dat aaneengesloten plaats biedt aan maximaal 100 bezoekers (coronatijd max. 75). Alle dranken en spijzen zijn biologisch, plantaardig en zoveel mogelijk fair trade. 

Grand café utopie is een initiatief van Utopie Advocaten, een idealistisch advocatenkantoor in Den Haag.

Wij letten bij de inkoop op de herkomst van producten. Wij kopen geen producten uit van landen waar de mensenrechtensituatie of arbeidsomstandigheden niet op orde zijn. Waar mogelijk doen wij rechtstreeks zaken met producenten.

Het eten en drinken in Utopie is bijna altijd biologisch. Biologische producten zijn beter voor de natuur, voor het milieu en voor de landbouwdieren. Het is vaak ook eerlijker eten en drinken omdat de producenten voor de producten een betere prijs krijgen.

De keuze voor een vegetarisch aanbod komt ook voort uit de zorg voor de natuur, het milieu en dierenwelzijn. De consumptie van dierlijke producten, met name dat van vlees, moet echt terug en wij leveren daar als Utopie een bijdrage aan door een ruim aanbod van plantaardige (vegan) producten.