openingstijden café
maandag t/m vrijdag
17.00 t/m 22.00 uur
en tijdens evenementen

Ruimte huren

Utopie bestaat uit café en een zaal van elk 50 m2 die aangesloten een grand café vormen. Café en zaal zijn afzonderlijk of aangesloten, als grand café van 100 m2, beschikbaar voor de meest uiteenlopende publieke en besloten activiteiten. Het maximum aantal bezoekers voor café en zaal is 45 bezoekers (15 in coronatijd). In het grand café is plaats voor maximaal 100 bezoekers (30 in
coronatijd). Utopie is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Utopie is gespecialiseerd in het faciliteren van activiteiten van uiteenlopende aard. Utopie beschikt over de apparatuur voor geluid, licht en streaming en deskundige medewerkers bieden desgewenst technische en productionele ondersteuning bij het organiseren van uw activiteit. Met of zonder publiek, online, offline of beide tegelijk: afhankelijk van de beoogde activiteit en wensen is veel mogelijk, ook in het coronatijdperk.

Wanneer u na het lezen van de informatie op de website vragen heeft kunt u een e-mail sturen aan ruimte@utopie.nl. Wij beantwoorden uw vraag binnen 24 uur. Alleen bij spoed kunt u bellen met de planner van Utopie: 06 11 36 35 47.

Klik op de plattegrond, om details te kunnen zien.

Coronamaatregelen

Het grand café is momenteel gesloten als gevolg van coronamaatregelen. Dat betekent echter niet dat Utopie niet te gebruiken is voor maatschappelijke activiteiten. Er zijn twee soorten activiteiten toegestaan.

Vergaderingen volgens Wom

Ten eerste zijn die samenkomsten toegestaan die grondwettelijk zijn beschermd. In Utopie vinden veel bijeenkomsten plaats die grondwettelijk worden beschermd. Het gaat dan om “vergaderingen” in de zin van de Wet openbare manifestaties (Wom). Bij “vergaderingen” in de zin van de Wom staat de gemeenschappelijke beraadslaging, in de vorm van discussie en eventueel besluitvorming, over een bepaald onderwerp voorop. Doorgaans zal dit onderwerp van politieke of maatschappelijke aard zijn. Een vergadering, in de zin van de Wom, is dus vooral gericht op menings- en / of besluitvorming. Debatten, discussies en andersoortige informatieve bijeenkomsten vallen onder de definitie van “vergadering” en kunnen daarom dus nog steeds plaatsvinden in Utopie.

Utopie vindt het zelf ook belangrijk dat dergelijke bijeenkomsten, groot en klein, plaats kunnen blijven vinden. Corona is immers niet het enige maatschappelijke probleem en niet de enige systeemcrisis dat om onze aandacht vraagt, en waarvoor het soms nodig of wenselijk is om bij elkaar te komen. Ook onderwerpen als klimaatverandering en racisme, om er maar twee te noemen, schreeuwen onverminderd om onze aandacht. Het coronavirus is geen reden om alles aan de kant te schuiven en te wachten op een vaccin of wonder. Integendeel. Het coronavirus onderstreept dat onze huidige manier van leven niet houdbaar is en dat er voor sociale bewegingen werk aan de winkel is. Democratische instrumenten, mogelijkheden en controle dienen in een crisistijd te worden versterkt, niet verzwakt.

Bijeenkomsten noodzakelijk voor continuering van organisaties

Ten tweede zijn bijeenkomsten toegestaan die noodzakelijk zijn voor de continuering van de dagelijkse werkzaamheden van instellingen, verenigingen, bedrijven en andere organisaties. Hier gaat het dus om andersoortige bijeenkomsten als die onder de Wom vallen. Te denken valt aan vergaderingen en afspraken om samen te werken, zolang dat nodig is voor de continuering van de dagelijkse werkzaamheden van een organisatie.

Het is voor deze twee soorten activiteiten, waartussen de grens trouwens niet altijd even makkelijk te trekken is, dat Utopie haar ruimte, ook de komende weken, zo veel als is toegestaan beschikbaar houdt voor mensen om bijeen te komen. Tegelijk neemt Utopie het coronavirus serieus, respecteren wij het maximale bezoekersaantal van 30 personenen en zorgen wij voor een hygiënische en een goed geventileerde ruimte.

Wanneer je interesse hebt om Utopie te huren, maak dan een keuze tussen tafel, café, zaal of grandcafé en vul het betreffende formulier uit. We nemen daarna meestal nog dezelfde dag contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.