openingstijden café
maandag t/m vrijdag
17.00 t/m 22.00 uur
en tijdens evenementen

Ruimte huren

COVID update: (18 december 2021) Het Grand café is momenteel gesloten. Het is wel mogelijk om Utopie te gebruiken voor bijeenkomsten die nodig zijn voor de continuering van de dagelijkse werkzaamheden van instellingen, bedrijven en andere organisaties. Daarnaast blijven vergaderingen / manifestaties / debatten in de zin van de Wet openbare manifestaties in Utopie mogelijk. Alle hiervoor genoemde bijeenkomsten zijn niet gebonden aan tijd en groepsgrootte al hanteert Utopie in verband met de anderhalve meter eis wel een bezoekersmaximum van 35 personen Omdat de regels elke week veranderen hebben de tekst hieronder niet aangepast. De daar genoemde aantallen zijn derhalve achterhaald.

Waarvoor kan ik Utopie gebruiken?

Grand café Utopie is gespecialiseerd in het faciliteren van maatschappelijke activiteiten van uiteenlopende aard, zoals presentaties, vergaderingen en openbare bijeenkomsten. Utopie beschikt over de apparatuur voor geluid, licht en streaming en deskundige medewerkers bieden desgewenst technische en productionele ondersteuning bij het organiseren van uw activiteit. Met of zonder publiek, online, offline of beide tegelijk: afhankelijk van de beoogde activiteit en wensen is veel mogelijk. Utopie is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Welke ruimten van Utopie kan ik gebruiken?

Utopie bestaat uit een café en een zaal van elk 50 m2 die aangesloten een sfeervol grand café vormen. Café en zaal kunnen van elkaar worden gescheiden door geluidwerende paneelwand. Het maximum aantal bezoekers het zaal-deel is 40 personen. Dit hangt sterk van het soort gebruik af. In het café-deel is ruimte voor maximaal 45 personen. Café en zaal zijn gescheiden of aangesloten als grand café van 100 m2 beschikbaar voor de meest uiteenlopende publieke en besloten activiteiten. We bieden ook de mogelijkheid om te lifestreamen.
In het grand café is plaats voor maximaal 100 bezoekers.

In Utopie vinden regelmatig meerdere kleinere bijeenkomsten tegelijk plaats, met kleine gezelschappen gelijktijdig in de  zaal, het café of de entree. Als het wenselijk is sluiten we de paneelwand of schuiven we enkele tafels aan elkaar.

Tijdens reguliere openingstijden is het café niet exclusief af te huren, dit zodat Utopie voor iedereen toegankelijk blijft. In de zaal is dit wel mogelijk.

Per 25 september 2021 geldt als coronamaatregel dat het grand cafe 75% van haar capaciteit mag benutten zodat er in totaal plaats is voor maximaal 75 bezoekers.

Wat kost het gebruik van Utopie?

Utopie houdt met het bepalen van haar tarief rekening met de draagkracht van een organisatie of initiatiefnemer. In dit overzicht staan de belangrijkste tarieven op een rij.

Wanneer je na het lezen van de informatie op de website vragen heeft kan je een e-mail sturen aan ruimte@utopie.nl. Wij beantwoorden uw vraag binnen 24 uur. Alleen bij spoed kan je bellen met de planner van Utopie: 06 11 36 35 47.

Klik op de plattegrond, om details te kunnen zien.