openingstijden café
Kijk linksboven op de voorpagina voor de openingstijden en bij de evenementen

Nieuw Den Haag – Noodplan – Samen wonen en leven in een crisissituatie

Deze middag gaat Nieuw Den Haag in op het onderwerp ‘Hoe zorg je voor jezelf en elkaar in tijden van nood?’, met als gastspreker een initiatiefnemer met kennis op het gebied van noodsituaties en het bestaande noodnetwerk in Nederland en daarbuiten.

Wat als we korte of langere tijd verstoken blijven van elementaire voorzieningen in ons dagelijks leven. Denk hierbij aan: energielevering, internetvoorzieningen, telefoonnetwerk, bankverkeer, zorgverlening en voedsel- en watervoorzieningen. Hoe kan je ervoor zorgen dat je er niet alleen voorstaat op het moment dat dit gebeurt?

De presentatie is interactief, met tips en tricks, waarbij men kan meedenken over de voorbereidingen. Er wordt een noodscenario doorgenomen en bekeken welke noodvoorzieningen daarbij komen kijken. Hoe zijn centrale hulpposten per regio in te richten en wie wat kan en waar.

Kortom; er wordt een oplossing aangereikt hoe men op zeer eenvoudige wijze lokaal en indirect ook landelijk voor de veiligheid en welzijn van zichzelf en elkaar kunnen zorgen in geval van nood.

Belangrijke thema’s

• De noodzaak van verbinden en van kennis en expertise met elkaar delen
• De handelwijze in geval van nood: hoe helpt het noodnetwerk om elkaar te vinden en elkaar van dienst te zijn
• De structuur en organisatie die nodig is voor het bieden van hulp en zorg

Programma

14:00 uur Inloop

14:30 uur Start programma

16:15 uur Pauze

16:30 uur Vraag en antwoord

17:00 uur Afsluiting

Voor meer informatie en aanmelding, kijk op https://www.nieuwdenhaag.nl/events/nieuw-den-haag-noodplan-samen-wonen-en-leven-in-een-crisissituatie/

Koffie, thee en overige dranken zijn voor eigen rekening. Kom op tijd, inloop vanaf 14:00 uur, het programma start om 14:30 uur.

Utopie Podcast