Wat zijn jouw idealen en hoe ziet je Utopia eruit?
In mijn Utopia leven mens en dier in harmonie met elkaar en nemen mensen niet méér van de aarde dan zij terug kunnen geven aan haar. In deze ideale wereld gaan wij met respect om met elkaar, met de grond waar wij onze voeding op telen en met de dieren met wie wij deze planeet delen.
Ik ben gestart met biologisch moestuinieren nadat een groep bewoners uit mijn wijk hun wens om een eigen wijkmoestuin te hebben, konden waarmaken met subsidie van Gemeente Den Haag. Dit zijn initiatieven waar ik enthousiast van word – groen, inclusief en met aandacht voor mens en natuur. In de wijk zie ik dat de moestuin een ontmoetingsplek geworden is waar mensen geïnspireerd raken – net als bij Utopie!
Hoe en waarom ben je bij Utopie gekomen?
De waarden die ik belangrijk vind in mijn persoonlijk leven, vind ik ook graag terug in mijn werk! Zelf heb ik een aantal jaar in de geestelijke gezondheidszorg gewerkt als sociaal werker. Ik raakte hier geïnspireerd door de herstelbeweging waarbij je de krachten die in mensen aanwezig zijn aanspreekt om herstel te bevorderen. De nadruk ligt op persoonlijke kwaliteiten en talenten van de cliënt en zijn omgeving. Ik zie deze gedachte graag terug in de wereld om mij heen – dat wij onze krachten en hoop bundelen om iets betekenisvols neer te zetten. Vandaar dat Utopie als idealistische ontmoetingsplaats mij zo aanspreekt.