openingstijden café
Kijk linksboven op de voorpagina voor de openingstijden en bij de evenementen

Verdiepingsdag: Actieve Hoop

In onze zorgen over het klimaat is het belangrijk om hoopvol te blijven. Maar hoe doe je dat? Op deze verdiepingsdag in Den Haag helpen we je op weg.

Hoe blijf je hoopvol optimistisch? Op deze dag staan jouw klimaatzorgen centraal. Je onderzoekt wat er voor jou toe doet en waar jij hoop uit haalt. Vanuit dat inzicht leer je hoe je hoop kunt omzetten in jouw bijdrage aan een duurzame wereld.

Hoe ziet de dag eruit?

Actieve Hoop is gebaseerd op het eigenzinnige gedachtegoed van de 91-jarige klimaatactivist en boeddhist Joanna Macy. Sinds de jaren zeventig weet ze mensen wereldwijd te inspireren. Zij gelooft in een grote ommekeer die begint bij verandering van jezelf. Daar is een nieuwe kijk op het leven voor nodig. Een leven van verwevenheid, afhankelijkheid en zorg voor alle wezens. Van ego naar eco.

Op deze dag zet je de eerste stap en ga je aan de hand van oefeningen en rituelen op zoek naar de koppige optimist in jezelf. Je onderzoekt wat er voor jou toe doet en waar jij hoop uit haalt. Vanuit dat inzicht leer je hoe je hoop kunt omzetten in jouw bijdrage aan een duurzame wereld. Actieve hoop noemen we dat.

Voor wie is deze verdiepingsdag?
Deze verdiepingsdag is er voor iedereen die zich zorgen maakt over het klimaat, graag wil veranderen, maar nog niet zo goed weet hoe.

“ Het leverde mij veel inzichten op waarvan één in het bijzonder: om te kunnen veranderen, moest ik eerst de situatie onder ogen durven te komen. Juist dat blijkt erg moeilijk.”

Prijs (inclusief koffie/thee):
€ 70 standaard
€ 50 leden Humanistisch Verbond
€ 35 bij minimum inkomen en studenten

€ 25 leden Humanistisch Verbond met een minimum inkomen
Utopie is rolstoeltoegankelijk. Er is een rolstoeltoilet.

Lunch inclusief veganistische lunch, aangeboden door afdeling Haaglanden. Heb je een vraag over de lunch of bepaalde dieetwensen? Neem contact op: https://haarlemmerland.humanistischverbond.nl/contact-opnemen/
Wil je je aanmelden? Dat kan hier: https://haaglanden.humanistischverbond.nl/events/actieve-hoop-den-haag/

Utopie Podcast