openingstijden café
Kijk linksboven op de voorpagina voor de openingstijden en bij de evenementen

Workshop: Sacred Geometry

Deze middag organiseert Casimir ten Have samen met Utopie een workshop ‘Sacred Geometry’.

Casimir ten Have is docent op een democratische school. Voor zijn opleiding heeft hij een afstudeerscriptie geschreven over verloren beschavingen. Tijdens het onderzoek naar deze beschavingen kwam ook veel symboliek en geometrie aan het licht. Het tekenen van sacred geometry bleek een meditatieve bezigheid. Als docent wil Casimir deze kennis en kunde graag delen, vandaar dat hij deze workshops is gaan geven.

Het doel van deze workshop is dat de deelnemers sacred geometry beter kunnen begrijpen, herkennen en creëren. Deze geometrie wordt ook wel heilige geometrie genoemd omdat het in verband gebracht wordt met hoe een (hoger) bewustzijn dimensies, zoals ruimte-tijd, schept. Dit proces komt het meest tot zijn recht als je er zelf onderdeel van bent. De deelnemers gaan dus aan de slag met een passer en lineaal om dit na te bootsen.

In de workshop wordt ook getoond hoe sacred geometry terug te vinden is in de wereld die we waarnemen. Waarnemen met deze geometrie voor kan voor onthullingen zorgen over jezelf en de wereld om je heen. De workshophouder geeft hier voorbeelden van uit zijn eigen ervaring; Wat zegt sacred geometry over onze perceptie van de realiteit? Hoe is het terug te zien in de piramides in Egypte?

In het eerste deel van de workshop tekenen deelnemers gezamenlijk de basis; het begin van de schepping van ruimte-tijd. Daarna krijgen ze hulp bij het zelf vorm geven van de geometrie die zij het mooist of meest bijzonder vinden. Iedereen kan sacred geometry ervaren, het doel is om de interactie met deze ervaring aan te gaan en het zo meer tastbaar te maken. Welke boodschappen liggen er verborgen in deze geometrische wereld?

De workshop duurt 2 uur in totaal.

Tickets: 15,- Regulier
10,- Kortingsticket laag inkomen

Voor tickets klik je op deze link

Utopie Podcast