openingstijden café
Kijk linksboven op de voorpagina voor de openingstijden en bij de evenementen

Postkapitalisme-karavaan

Deze avond is onderdeel van de Postkapitalisme-Karavaan, een reeks evenementen die door het hele land wordt georganiseerd naar aanleiding van het boek ‘Er is wél een alternatief’.

Toegang is gratis. Graag aanmelden via deze link.

 

 

De gemeenschap als kracht

Onze samenleving lijkt de laatste jaren steeds verder te versplinteren. Overal hoor je over de groeiende polarisatie en over groepen die lijnrecht tegenover elkaar staan. En dat is geen toeval. Polarisatie en ophef zijn het ideale verdienmodel van opportunistische rechtse politici en commerciële media. Wat hierbij vaak buiten beeld blijft, is dat de groeiende verdeling ook perfect is voor de belangen van het grote geld. Zolang we ons als samenleving niet verenigen en opkomen voor onze gezamenlijke belangen, zal onze economie alleen maar killer en ongelijker worden.

Bij deze stop van de Postkapitalisme-Karavaan verkennen we daarom samen hoe we het organiseren en versterken van gemeenschappen bewust kunnen inzetten om het doorgeslagen kapitalisme in onze samenleving te keren. Hierbij gaan we niet alleen in op de politieke ideeën die er bestaan over het organiseren van mensen maar gaan we tijdens het tweede deel van de avond vooral ook samen aan de slag om de Haagse gemeenschapskrachten te bundelen en elkaar te versterken.

Sprekers op deze avond zijn:

  • Fatima Faïd: fractievoorzitter van de Haagse Stadspartij en organisator van het Haagse Woonprotest.
  • Thomas de Groot: expert op het gebied van de Commons, co-auteur van het hoofdstuk over de buurteconomie in het boek Er is wél een alternatief en nauw betrokken bij allerlei gemeenschapsprojecten.

De avond wordt geleid door Hans Rodenburg, project- en onderzoeksleider bij Wetenschappelijk Bureau GroenLinks en samensteller van het boek Er is wél een alternatief.

Meer informatie over het boek en een bestellink vind je hier: https://www.amboanthos.nl/boek/er-is-wel-een-alternatief-ebook/

Je bent welkom vanaf 19:00, het programma begint om 19:30. De toegang is gratis.

Utopie gaat vandaag om 18:30 open en serveert voorafgaande aan de bijeenkomst een aantal eenvoudige maaltijden die hier kunnen worden gereserveerd. Alleen wie reserveert en zich één uur voor aanvang van het programma aan de bar van Utopie meldt kan rekenen op een maaltijd voor aanvang van het programma.

Support idealists: donate to the Utopie Foundation!

Steun idealisten: doneer aan Stichting Utopie!

 

 

Utopie Podcast